Львівське сміття вже вивозять у заповідник на Житомирщині

Львівське сміття вже вивозять у заповідник на Житомирщині
Гори сміття зі Львівщини у заповіднику «Древлянський»

У заповідники вигрузили близько 100 тонн сміття зі Львова

Сміття львівського походження вже скидають на природоохоронній території – у заповіднику «Древлянський», розташованому в Народицькому районі Житомирської області. Про це Житомир.info 11 жовтня повідомили журналісти народицького тижневика «Життя і слово».

Інформацію про вивезення сміття підтвердив голова Народицької райдержадміністрації Віктор Пащук.

«Це дійсно так. Сьогодні (11 жовтня. – Ред.) на трасі між Базаром і Народичами, там колись було село Северівка, зараз воно відселене, працівники заповідника «Древлянський» виявили несанкціоноване вивезення сміття. Виїжджав останній сміттєвоз жовтого кольору, працівники їхали назустріч і спробували зупинити вантажівку. Водій не зупинився, а записати номери вони не встигли. На початку 11-ї години ми, представники РДА, туди поїхали з нашим місцевим журналістом. Там, недалеко від проїжджої частини, вивантажили машин із п’ять відходів, тонн 100 буде. У смітті знайшли квитанції з львівськими реквізитами. Це територія заповідника «Древлянський», – розповів Пащук.

Зі слів голови РДА, 11 жовтня він телефонував в обласне управління поліції, облраду та ОДА, але не зміг поговорити з керівниками, оскільки всі вони були на різних заходах у Житомирі та в Києві. Питання несанкціонованого викиду сміття у Народичах вирішуватимуть вже 12 жовтня.
Журналісти тижневика «Життя і слово» пишуть, що в Народичах вже вирішили організувати виїзні рейди та чергування у заповіднику силами селян та працівників установ.

Нагадаємо, на Вінниччині відмовляються приймати сміття зі Львова. Дніпропетровщина теж не хоче приймати його. Синельниківський відділ поліції Дніпропетровщини порушив кримінальне провадження через ввезення на територію міського полігону сміття зі Львова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: