Маккейн назвав арешт Насірова «позитивним кроком уряду»

Маккейн назвав арешт Насірова «позитивним кроком уряду»
Джон Маккейн

Сенатор побачив шанс на прогрес у боротьбі з корупцією в Україні

Американський сенатор і глава Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн назвав арешт голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова «позитивним кроком уперед» у боротьбі української влади з корупцією.

Відповідна заява розміщена на сайті політика.

«Арешт головного податківця України і голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, звинуваченого у розкраданні, для уряду України є позитивним кроком уперед у боротьбі з корупцією», - наголосив сенатор.

На його думку, арешт Насірова є прикладом успішної роботи Антикорупційного бюро України.

«Стабільність і успіх України у довготривалій перспективі залежать від її прихильності реформам, в тому числі зміцнення верховенства права і боротьби з корупцією. Я схвалюю прогрес уряду України і закликаю його продовжувати антикорупційні зусилля», - заявив Маккейн.

Нагадаємо, 2 березня детективи НАБУ затримали голову ДФС Романа Насірова й оголосили йому підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), що спричинило шкоду державі на суму близько 2 млрд грн. Кабінет міністрів України усунув Насірова від виконання обов'язків глави ДФС на час проведення розслідування.

Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Сторона обвинувачення в понеділок увечері заявила у суді про те, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має громадянство Великої Британії та Угорщини.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: