Transparency International закликає НАБУ розслідувати факт іноземного громадянства Насірова

Transparency International закликає НАБУ розслідувати факт іноземного громадянства Насірова
Роман Насіров

Міжнародна організації закликає антикорупційне бюро розпочати досудове розслідування за даним фактом

Transparency International Україна закликає Національне антикорупційне бюро України розпочати досудове розслідування щодо приховування інформації про наявність у відстороненого голови ДФС Романа Насірова британського громадянства з 2012 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Transparency International.

В організації зазначають, що «Насіров вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів й надалі використовував «підробку» для отримання допуску до державної таємниці. У діях голови ДФС вбачаються ознаки злочину, передбачених частиною 1 статті 366 КК України».

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 млн грн застави.

Сторона обвинувачення в понеділок увечері заявила у суді про те, що відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров має громадянство Великої Британії та Угорщини.

Адвокати заявляють, що документи про нібито потрійне громадянство Романа Насірова є підробкою.

Керівник САП Назар Холодницький заявив, що у НАБУ та Антикорупційної прокуратури є незаперечні докази подвійного громадянства екс-глави Фіскальної служби Романа Насірова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: