Маріупольський рецидивіст одержав довічне ув’язнення за вбивство міліціонера і роботу на «ДНР»

Маріупольський рецидивіст одержав довічне ув’язнення за вбивство міліціонера і роботу на «ДНР»
Сергій Шилін. Фото з сайту «Миротворець»

Обвинувачений Шилін проходив про шести кримінальних статтях

Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винним 34-річного місцевого мешканця, раніше судимого Сергія Шиліна у вбивстві працівника міліції, а також перебуванні у лавах терористичної «ДНР».

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 19 березня.

За даними досудового розслідування, у травні 2014 року Шилін вступив до збройного формування «Донецька народна республіка». В його обов’язки входила охорона і утримання будівель з використанням вогнепальної зброї для здійснення опору Збройним силам України під час захоплення сепаратистами Маріуполя. Крім того, він виконував функції охоронця будівлі штабу місцевого «ДНР».

У квітні 2015 року Шилін скоїв вбивство дільничного інспектора міліції райвідділу міліції Маріуполя, який прибув до обвинуваченого для відібрання пояснень за викликом колишньої дружини. Справа втім, що протягом 2014-2015 років обвинувачений під приводом погроз неодноразово вимагав гроші у екс-дружини.

Під час бесіди з правоохоронцем Шилін, який був у стані алкогольного сп’яніння, наніс сокирою не менше 10 ударів в голову. Внаслідок одержаних травм міліціонер помер на місці злочину. Після цього Шилін його пограбував та викрав автомобіль «Форд-Мондео».

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинених злочинах визнав частково,  а саме повністю визнав свою вину у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 260 КК України, ч. 2 ст. 185 , ч. 2 ст. 289 КК України. Що стосується вбивства міліціонера (ст. 348 КК України), то Шилін заперечив, що потерпілий був при виконанні службових обов’язків. А саме вбивство вчинив нібито через домагання міліціонера вступити з ним у статеві стосунки.

Досліджуючи матеріали справи, суд вважає, що вина Шиліна в скоєнні злочинів у повній мірі підтверджується доказами та спростовує позицію обвинуваченого, яку суд розцінює як спосіб захисту, обраний ним з метою уникнення від кримінальної відповідальності. Таким чином, суд призначив покарання Шиліну у вигляді довічного позбавлення волі без конфіскації майна.

Також він має сплатити дружині міліціонера моральної шкоди на суму 500 тис грн.

Сайт «Миротворець» вніс Сергія Шиліна до свого «чистилища».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: