Маркарова розповіла, на скільки збільшились доходи у проекті держбюджету-2019

Маркарова розповіла, на скільки збільшились доходи у проекті держбюджету-2019
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що вчасне ухвалення бюджету, яке може відбутися уже наступного пленарного тижня, дозволить продовжити співпрацю з МВФ

Законопроект про держбюджет-2019 збільшився у дохідній частині на 18 млрд гривень

Підготовлений урядом до другого читання законопроект про держбюджет-2019 збільшився у дохідній частині на 18 млрд гривень. Про це під час засідання комітету з питань бюджету заявила в.о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.

«У цьому бюджеті доходи було збільшено відповідно до тих бюджетних висновків, які нам було подано Верховною Радою. Ми врахували 2 млрд гривень додаткових надходжень від НБУ, та ще близько 10 млрд від інших різних податків. Загалом цифра зросла на 18 млрд у доходах, в порівнянні з тим, що було (у держбюджеті-2019 — ред.) до першого читання, одна велика частина цього — це низка доходів по спеціальному фонду, які проходять транзитом через бюджет на видатки, які з ними прив’язані», — розповіла Маркарова.

Нагадаємо, доходи зведеного бюджету на 2019 рік з врахуванням змін до податкового та бюджетного законодавства, прийнятих у І читанні, пропозицій, наведених у Бюджетних висновках Верховної Ради України, схвалених постановою Верховної Ради України від 18.10.2018 № 2602-VIII, пропонується збільшити на 18,1 млрд грн та встановити на рівні 1 310,8 млрд грн.

Як повідомлялося, Верховна рада зможе розглянути проект державного бюджету у другому читанні у четвер, 22 листопада. 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що вчасне ухвалення бюджету, яке може відбутися уже наступного пленарного тижня, дозволить продовжити співпрацю з МВФ, а також розблокує співробітництво з Світовим банком, Євросоюзом та урядом США щодо нової програми виділення держгарантій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: