Медведчук анонсував великий обмін полоненими

Медведчук анонсував великий обмін полоненими

Медведчук розповів про пропозицію з обміну в форматі «309 на 87»

Спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Віктор Медведчук прокоментував «КП в Україні» «великий обмін» утримуваними особами з ОРДО і ОРЛО, який готується.

«Проблема з проведенням звільнення пов'язана з тим, що списки для його здійснення необхідно затвердити всім сторонам. Велика кількість осіб, які розшукуються ОРДО і ОРЛО і знаходяться на території України, відмовляються від повернення на непідконтрольні Україні території. Верифікація цих осіб зменшує число тих, на кого претендують ОРДО і ОРЛО, а завершення цієї роботи і тривалі переговори з уточнення та узгодження списків відкрили можливість для повернення українців додому, до своїх родин», - розповів Медведчук.

«Ми розшукуємо на території ОРДО і ОРЛО 144 людини. На сьогоднішній день встановлено місцезнаходження 87 з них. Розшук решти триває», - додав він.

«В результаті проведеної роботи 1 вересня було зроблено пропозицію ОРДО і ОРЛО розглянути питання звільнення 87 розшукуваних нами українських громадян. У свою чергу ми готові розглянути питання про звільнення 309 осіб, які розшукуються ОРДО і ОРЛО. Зазначу, що в число цих 309 осіб ми не включаємо тих, які звинувачуються або засуджені за скоєння особливо тяжких злочинів, а також тих, хто звинувачується або визнаний винним у вчиненні злочинів, не пов'язаних з АТО», - підкреслив Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: