Медведчук відповів на випади Турчинова у свій бік і розказав, як використовує «близькі стосунки» з Путіним

Медведчук відповів на випади Турчинова у свій бік і розказав, як використовує «близькі стосунки» з Путіним
Віктор Медведчук

Медведчук прокоментував ініціативи секретаря РНБО Олександра Турчинова

Глава «Українського вибору» Віктор Медведчук зробив заяву щодо низки ініціатив секретаря РНБОУ Олександра Турчинова, серед яких радикальне посилення економічної блокади Донбасу.

«Мені б дуже хотілося, щоб про цю ініціативу якнайшвидше почули у Брюсселі та Вашингтоні, де Мінські угоди вважають безальтернативними. Адже навіть нинішня блокада, не кажучи вже про заборону «будь-яких переміщень товарів і вантажів», взагалі не передбачена Мінськими угодами. Якщо те, про що говорить Олександр Турчинов, відбудеться, то ми повинні розуміти: Україні взагалі доведеться забути про ці території назавжди. Тому що йдеться про наших громадян на Донбасі, йдеться про підприємства, які зареєстровані в Україні, платять податки і мають право на захист і підтримку Української держави», – наголосив Медведчук.

Він також прокоментував випади Турчинова у свій бік, зокрема заяву про «незрозумілий статус» і про те, що Медведчук «не принесе користі Мінську».

«Статус мій відомий кожному, хто хоч трохи цікавиться цією темою. Це статус людини, яка виконує свій громадянський обов'язок, на відміну від тих, хто говорить про цей обовязок, але нічого не робить. І в цьому статусі я вже приніс користь Україні, беручи участь в організації звільнення більш ніж 400 українців, які змогли повернутися додому, до своїх родин, завдяки переговорам, які я вів з керівництвом ОРДО і ОРЛО, а також керівництвом Російської Федерації, «близькі стосунки» (як це називає Турчинов) з президентом якої, Володимиром Путіним, я використовую і маю намір використовувати у майбутньому для встановлення миру і вирішення гуманітарних питань на благо України і Росії. Я відкрито заявляю про це і не приховую своїх переконань і свого бачення майбутнього України», – пояснив Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: