Мельничук пояснив, чому задекларував трильйон, якого у нього немає

Мельничук пояснив, чому задекларував трильйон, якого у нього немає

Мельничук заявив, що в останній вечір хотів змінити цифри у декларації

Нардеп Сергій Мельничук, який раніше очолював батальйон «Айдар», а в парламенті представляє групу «Воля народу», пояснив трильйон гривень у своїй е-декларації бажанням привернути увагу до корупції в країні.

«Я цю суму сплановано показав. Хотів привернути увагу світової спільноти, що декларації легалізують корупційні гроші. Це ті самі офшори виходять», – заявив він у коментарі «ВВС Україна».

Нардеп уточнив, що е-декларації дають можливість легалізувати «награбоване в народу за 25 років». Найбільше це стосується чиновників, які не мали бізнесу, але показали мільйони.

Мельничук заявив, що в останній вечір хотів змінити цифри у декларації. Проте не зміг цього зробити з технічних причин. «Система мені не дала цього зробити. Я виправлю, щоб не було кримінальної відповідальності. Є сім днів на зміну даних, я це зроблю», – запевнив він.

За неправильні дані у е-декларації передбачено кримінальну відповідальність – два роки ув'язнення.

Мельничук заявив, що в оновленій декларації він вкаже наявність у 2015 році у нього 10 мільйонів гривень. «То були не особисті кошти, а допомога», – додав нардеп. Він стверджує, що вже витратив їх на допомогу бійцям АТО та їхнім сім’ям.

Нагадаємо, Мельничук перебуває під слідством за звинуваченням у заволодінні чужим майном під час подій у зоні АТО. Сергій Мельничук заперечує ці звинувачення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: