Меркель хоче до середини січня сформувати контури коаліційної домовленості з соціал-демократами

Меркель хоче до середини січня сформувати контури коаліційної домовленості з соціал-демократами
Ангела Меркель та лідер СДПН Мартін Шульц

Від успіху коаліціади в ФРН залежать плани реформування єврозони

Канцлерка ФРН Ангела Меркель в понеділок заявила про те, що хотіла б завершити перший етап переговорів щодо формування коаліції із СДПН до середини січня 2018 року. Дану заяву очільниця німецького уряду зробила у відповідь на питання на скільки реалістичним є домовленість про презентацію ідей щодо реформування єврозони на березень 2018 року на фоні проблем із формуванням в ФРН правлячої коаліції. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Заяву про завершення етапу переговорів, під час якого сторони зясовують позиції одна одної щодо принципових питань внутрішньої і зовнішньої політики Ангела Меркель зробила після засідання виконавчої ради ХДС. У разі якщо даний етап переговорів пройде успішно, то СДПН і ХДС/ХСС перейдуть до напрацювання коаліційної угоди, яка визначатиме напрямки роботи уряду на наступні чотири роки.

При цьому частина соціал-демократів хотіла б співпрацювати із ХДС/ХСС поза рамками формальної коаліційної угоди, щоб таким чином зберегти собі простір для маневру. Перш за все це стосується збереження певної віддаленості в очах виборців, оскільки очільники СДПН вважають, що близькість до ХДС/ХСС протягом 2013-2017 років коштувала партії підтримки електорату на останніх виборах до Бундестагу в вересні 2017 року. При цьому Ангела Меркель відхиляє ідею правління великої коаліції без формальної коаліційної домовленості. Оскільки таким чином на її думку уряд не буде стабільним. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: