Меркель, Макрон і Путін говоритимуть на саміті G20 про Україну

Меркель, Макрон і Путін говоритимуть на саміті G20 про Україну
Фото: РБК-Україна

Прес-секретар канцлера ФРН Штеффен Зайберт заявив, що зараз ще не відомо, коли саме відбудеться зустріч Ангели Меркель з президентом Франції Еммануелем Макроном і главою РФ Володимиром Путіним

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, російський президент Володимир Путін та президент Франції Еммануель Макрон обговорять «на полях» саміту G20 врегулювання української кризи.

Про це у середу, 5 липня, повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, інформує Bild.

Він не уточнив, у який день саміту відбудеться зустріч.

Проте раніше помічник президента Росії Юрій Ушаков заявляв, що лідери трьох держав обговорять українське питання за робочим сніданком 8 липня.

Нагадаємо, зараз триває робота з підготовки телефонної розмови лідерів країн «нормандського формату» за участю глав України, Росії, Німеччини та Франції.

Президент Франції Еммануель Макрон раніше заявляв, що в рамках «нормандського формату» необхідно напрацювати нові передумови для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, українці розмістили у Гамбурзі плакати з портретами українських військових, волонтерів, медиків та інших патріотів, які протистоять російській агресії проти України.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп планує зустрітися з Володимиром Путіним під час саміту Великої двадцятки, який запланований в німецькому Гамбурзі 7-8 липня. 

Згодом ЗМІ повідомили, що Трамп доручив скласти список можливих поступок Путіну. Однією з розглянутих пропозицій є повернення Росії двох дипломатичних резиденцій у Нью-Йорку та Меріленді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: