Меркель може вжити заходи для заміни Юнкера на посаді голови Єврокомісії – The Times

Меркель може вжити заходи для заміни Юнкера на посаді голови Єврокомісії – The Times
rbc.ua

Німеччина покладає відповідальність за Brexit на Юнкера

Німеччина незадоволена результатами роботи Жан-Клода Юнкера на посаді голови Єврокомісії, пише британське видання The Times. «Причина - нездатність забезпечити дотримання правил суворої економії Європейського союзу щодо Іспанії та Португалії на тлі зростаючого тиску на нього», - йдеться в статті.

Президент Європейської комісії особисто втрутився, щоб відкласти санкції проти двох країн єврозони, тому що він не згоден з політикою жорсткої економії. ЄС вимагає від країн єврозони зберегти свій державний борг нижче 3% від річного ВВП, або 60% від загального обсягу національного багатства. Також, як заявив виданню один з міністрів ФРН, який побажав залишитися невідомим, канцлер Ангела Меркель може в найближчий рік вжити заходів щодо заміни голови Єврокомісії.

В інший редакційній статті видання пише, що Юнкер продемонстрував непридатність для роботи на цій посаді та невміння пропонувати розумні й послідовні вирішення проблем, що виникають перед всім континентом. Невдоволення діяльністю Юнкера, що назріває в Німеччині та інших країнах ЄС, викликане тим, що він часто приймає ексцентричні рішення, ігнорує інших членів комісії і країни ЄС, прекрасно розуміючи, що його майже неможливо зняти з посади. Голова Єврокомісії може бути звільнений лише Європейським парламентом, і досягти цього надзвичайно складно.

Під час міграційної кризи він намагався змусити країни ЄС прийняти квоти на перерозподіл біженців та погрожував їм штрафами, якщо вони на це не погодяться, відзначають ЗМІ. У статті підкреслюється, що Меркель дійшла висновку, що завзятість Юнкера сприяла рішенню британських виборців проголосувати за Brexit, і що він став частиною проблеми. «Юнкер знову і знову діяв всупереч спільним інтересам, і його реакція на британський референдум була згубною», - стверджує німецький міністр.

Нагадаємо,  прихильники так званого Brexit перемогли у Великобританії за результатами референдуму про збереження членства країни в Євросоюзі. Так, за вихід з ЄС проголосували 51,9%, тоді як за збереження членства – 48,1%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: