Меркель підтримала входження всіх країн ЄС до Шенгенської зони

Меркель підтримала входження всіх країн ЄС до Шенгенської зони

На думку Меркель, для входження до Шенгенської зони члени ЄС повинні виконати необхідні умови

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) у п'ятницю, 15 вересня, виступила за те, щоб за можливості усі держави-члени Європейського Союзу, які виявляють таке бажання, увійшли до Шенгенської зони.

Меркель тим самим підтримала пропозицію голови Європейської Комісії Жана-Клода Юнкера про приєднання Болгарії, Хорватії та Румунії до Шенгенської угоди, назвавши її «розумним підходом». Утім, за словами канцлерки ФРН, для входження до Шенгенської зони зазначені члени ЄС повинні виконати необхідні умови. Зокрема, говорячи про Болгарію, Меркель згадала про численні проблеми із системою правосуддя та корупцією в країні.

Німецька канцлерка також висловила подив, чому такі держави як Швейцарія та Норвегія входять до Шенгенської зони, в той час як деякі держави-члени ЄС - ні. «Це принесе нам більше безпеки», - висловила переконання Меркель, інформує агентство Reuters.

На даний момент шість держав-членів ЄС не належать до Шенгенської зони, три з них заявляли про бажання приєднатися до неї (Болгарія, Румунія та Хорватія). Не мають наміру входити до Шенгенської зони Ірландія та Великобританія, а приєднання Кіпру залежить від розв'язання конфлікту в острівній державі.

Нагадаємо, 13 вересня голова ЄК Жан-Клод Юнкер закликав до «негайного» прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенської зони, а також висловився за розширення Єврозони на всі країни ЄС.

Литва закликала Європейський союз до створення «військової шенгенської зони», для того, щоб оперативно перекидати війська територією Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: