Меркель підтвердила: на саміті в Китаї обговорюватиметься питання України. Порошенка не покличуть?

Меркель підтвердила: на саміті в Китаї обговорюватиметься питання України. Порошенка не покличуть?

Канцлер ФРН зазначила, що сподівається на діалог «щодо того, як рухатися вперед в Україні»

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що сподівається обговорити питання України, Сирії і проблеми біженців в ході двосторонніх переговорів під час саміту Великої двадцятки в Китаї наступного тижня.

Про це Меркель заявила у відеозверненні 3 вересня, передає Голос Америки.

Канцлер ФРН зазначила, що сподівається на діалог «щодо того, як рухатися вперед в Україні». При цьому вона не уточнила, з ким саме планує переговори щодо України.

Офіційний Кремль раніше заявляв про заплановані в ході саміту в Китаї зустрічі президента Росії Володимира Путіна з канцлером Німеччини Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

За останніми даними, Путін матиме окремі зустрічі з лідерами Франції та ФРН, хоча спочатку була анонсована одна тристороння зустріч, одним з головних питань якої повинна стати ситуація в Україні.

У Києві засудили плани обговорювати ситуацію в Україні без участі її офіційних представників. Пропонувалося, щоб участь у зустрічах взяв президент Петро Порошенко.

Міжнародні оглядачі назвали запропонований Кремлем формат спілкування з Німеччиною і Францією по Україні «Нормандський формат мінус Порошенко» і закликали Меркель і Олланда відмовитися від зустрічі з Путіним.

Нагадаємо, напередодні, в п'ятницю Меркель заявляла, що незадоволена тим, як втілюються в життя Мінські домовленості і вважає, що питання конфлікту в Україні повинно бути внесено до порядку денного саміту G20 в Китаї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: