Меркель задоволена результатами саміту G20

Меркель задоволена результатами саміту G20
Канцлер Німеччини Анґела Меркель

У суботу, 8 липня, під час заключної прес-конференції за підсумками саміту G20 канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що задоволена результатами зустрічі

Зокрема, вона висловила вдоволеність тим, що учасники в заключному комюніке саміту погодилися тримати ринки відкритими та протистояти протекціонізмові, повідомляє DW.

Крім того, канцлер наголосила на позитиві рішення лідерів країн G20 щодо необхідності виконання Паризької кліматичної угоди попри те, що США підтвердили свій вихід з домовленостей.

За словами Меркель, вона «дуже рада тому, що всі інші глави держав та урядів були одностайні в тому, що реалізація Паризької угоди – невідворотна».

Зазначається, що канцлер засудила масові заворушення у Гамбурзі. За її словами, ніщо не виправдовує дії екстремістів. Меркель заявила, що «ті, хто так діє, ставить себе поза межами нашої демократичної спільноти». Вона також висловила вдячність поліції за її дії і від імені інших учасників саміту.

Водночас вона пообіцяла якнайшвидше вирішити питання із компенсацією збитків постраждалим від заворушень у Гамбурзі, результатом яких стали сотні поранених, спалені автомобілі та пограбовані магазини.

За словами Меркель, вона вже мала розмову з міністром фінансів ФРН Вольфґанґом Шойбле стосовно того, як федеральний уряд спільно з владою міста Гамбурга «може допомогти постраждалим при відшкодуванні завданих збитків».

Нагадаємо, саміт G20 почався в Гамбурзі (Німеччина) 7 липня. Учасники саміту обговорили найважливіші питання міжнародного порядку денного і приділили особливу увагу ситуації в Україні та Сирії.

Українську тематику обговорювали у двосторонніх форматах, зокрема, Володимир Путін і президент США Дональд Трамп. У скороченому варіанті - без представника України - відбулась зустріч учасників Нормандської четвірки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: