Гравця «Барселони» Ліонеля Мессі разом з батьком засудили до 21 місяця тюрми

Гравця «Барселони» Ліонеля Мессі разом з батьком засудили до 21 місяця тюрми
Reuters

Ідеться про несплату 4,1 млн євро у 2007-2009 роках.

Гравця збірної Аргентини і клубу «Барселона» Ліонеля Мессі засудили до 21 місяця в'язниці за звинуваченням у податковому шахрайстві. Суд у Барселоні визнав його винним за трьома епізодами шахрайства, цитує повідомлення суду Reuters.

Аналогічний вирок отримав батько Мессі Хорхе.

Вони звинувачуються в підробці податкових декларацій і ухиленні від сплати податків від прибутку за використання іміджевих прав на форварда на території Іспанії в 2007-2009 роках. Таким чином, за версією слідства, іспанська скарбниця недорахувалася 4,1 мільйона євро.

Раніше Мессі заявляв, що ніколи не розпоряджався своїми багатомільйонними прибутками. 28-річний футболіст запевняв, що підписував документи не читаючи їх, тому що довіряв своєму батькові і своїм фінансовим радникам. «Мене цікавив лише футбол», - сказав він. За його словами, він навіть не міг подумати, що його батько міг би зробити щось незаконне, коли той просив його підписувати контракти. Його батько Хорхе Мессі також заперечує свою провину.

У зв'язку з цим судовим процесом Ліонель Мессі пропустив частину тренувань національної збірної Аргентини перед Кубком Америки з футболу, який починається в п'ятницю в США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: