Мільйонні збитки: ДПЗКУ відзвітувала про роботу за перший квартал 2021 року

Мільйонні збитки: ДПЗКУ відзвітувала про роботу за перший квартал 2021 року
Серед причини, що вплинули на фінансовий результат підприємства є невиконання планових показників основних напрямків роботи
Фото: landlord.ua

Заборгованість державної продовольчої корпорації перед державним «крексімбанком» на кінець першого кварталу 2021 року складає 27,2 млрд грн

Державна продовольчо-зернова корпорація України, яка знаходиться в управлінні Мінекономіки, за перший квартал 2021 року отримала чисті збитки на суму 148,8 млн грн.

Про це свідчить зведений звіт про виконання показників річного фінансового плану компанії, повідомляє Марлін.

За 2020 рік корпорація відзвітувала про 5,8 млрд грн чистих збитків.

На ДПЗКУ була проведена оптимізація штату протягом 2019-2020 років. Відповідно, середня кількість працевлаштованих осіб зменшилась на 11,7% та становить 4303 особи. Протягом першого кварталу цього року середньомісячні витрати на оплату праці в корпорації сягнули 159,1 млн грн.

Середня заробітна плата керівника підприємства склала 440,2 тис грн, а члена правління – 287,9 тис грн.

Заборгованість державної продовольчої корпорації перед державним «крексімбанком» на кінець першого кварталу 2021 року складає 27,2 млрд грн.

Відповідно до пояснювальної записки, серед причини, що вплинули на фінансовий результат підприємства є невиконання планових показників основних напрямків роботи. Зокрема оптова торгівля зерном виконана лише на 18%, а зберігання та відвантаження зерна – лише на 28%.

З листопада 2020 р. на ДПЗКУ призначений в.о. голови правління – Андрій Власенко. До того Власенко очолював інше державне підприємство «Укрліктрави».

На сайті Мінекономіки містилося повідомлення про звільнення Андрія Власенка з посади керівника «Укрліктрави» через «неналежне виконання своїх службових обов’язків». Під його керівництвом борг підприємства сягнув більш ніж 12 мільйонів гривень і всі рахунки «Укрліктрав» були заблоковані.

Державна продовольчо-зернова корпорація – національний оператор зернового ринку України, надає послуги у сфері зберігання, переробки, перевалки та експорту зернових. Корпорація позиціонує себе на ринку як найпотужніша державна вертикально–інтегрованою компанія в аграрному секторі економіки країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: