Міністерство юстиції виділило 22 мільйони для суду через «Укртатнафу»

Міністерство юстиції виділило 22 мільйони для суду через «Укртатнафу»

Раніше міністерство вже заплатило компанії «Winston & Strawn LLP» 122 мільйони доларів за справу, яку українська сторона програла

Міністерство юстиції 30 серпня уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою «Winston & Strawn LLP» (Франція) про надання юридичних послуг на 875 тисяч доларів, або 22,26 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають «Наші гроші».

Відповідно до розпорядження уряду, тендер провели за переговорною процедурою, бо закупівля юридичних послуг пов’язана із захистом прав та інтересів держави.

У 2017 році фірма продовжить представляти замовника у справі за позовом Татарстану та його Міністерства земельних ресурсів та майнових відносин до України, слухання по якій призначено на березень 2018 року.

Ця справа майже повністю повторює справу за позовом ВАТ «Татнафта» вартістю 112 млн доларів плюс відсотки, яку українська сторона програла за представництва "Winston & Strawn LLP" в арбітражі в 2014 році та в апеляції в 2016 році. Зараз позовні вимоги ґрунтуються на ідентичних фактах і подіях, змінився лише позивач.

Нагадаємо, «Татнафта» подала позов у справі про захоплення групою «Приват» нафтопереробного заводу «Укртатнафта» ще в 2008 році, коли уряд очолювала Юлія Тимошенко.

Рейдерське захоплення і рішення українських судів, через які у «Татнафти» відібрали акції «Укртатнафти», були розцінені як порушення Україною угоди з Росією про залучення і взаємний захист інвестицій.

Відповідні рішення «Нафтогазу», які допомагали структурам «Привату» укорінитись на кременчуцькому заводі, тоді приймались за участі Ігоря Діденка, який раніше був замголови «Нафтогазу».

Сума нинішнього договору з «Winston & Strawn LLP» включає: 713 тисяч доларів – на 2 378 годин послуг самого виконавця;152 тисяч доларів – на 236 годин послуг третіх осіб з витратами;7 тисяч доларів  – на перекладацькі послуги в обсязі 100 тис слів по 0,07 доларів за слово;3 тисяч доларів  – на поїздки адвокатів.

Погодинна ставка партнера «Winston & Strawn LLP» Марії Костицької становить 650 доларів, адвоката Поля Люільє – 350 доларів, адвоката Еліни Вільчинської – 170 доларів, помічника адвоката Стефана Олів’є – 100 доларів.

Послуги третьої особи професора та баристера Малколма Шау QC коштують 800 доларів, а професора Вільяма Батлера і професора Оксани Олійник – 600 доларів за годину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: