Міністр енергетики США заявив, що Україна може стати «Техасом в Європі»

Міністр енергетики США заявив, що Україна може стати «Техасом в Європі»
Міністр енергетики США Рік Перр

За словами Перрі, багато американських компаній зацікавлені у співпраці з Україною

Україна має великий ресурсний потенціал і може стати Техасом в Європі.

Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі у ході зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні та Бізнес-ради США-Україна.

«Ви можете не тільки бути основним постачальником в плані завозу скрапленого газу через Польщу, а потім звідти забезпечувати Європу. Потенціал розвідки і видобутку в Україні такий - і це свого роду моя заява: Україна може стати Техасом в Європі», - сказав він.

«Я нагадую людям, які 10 років тому нам (в Техасі. - ред.) розповідали, що в світі вже видобуто все викопне пальне. Вони називали той час піком видобутку нафти, пам'ятаєте? Якийсь чоловік подорожував по країні, розповідаючи про піки видобутку нафти. А ці ресурси завжди були там, а інновації і технології дозволили нам отримати доступ до них. І сьогодні США є країною номер один у видобутку нафти і газу в світі», - сказав Перрі, який був губернатором штату Техас протягом 2000-2015 років.

За словами Перрі, багато американських компаній зацікавлені у співпраці з Україною.

«У нас є багато компаній, які будуть зацікавлені прийти сюди і поспілкуватися з українським урядом з питання геологічної розвідки, прокладки планованих трубопроводів, інфраструктурного потенціалу, який дає багатьом громадянам України роботу і поліпшення якості їхнього життя», - резюмував він.

Нагадаємо, міністр енергетики США передав Україні повідомлення від Трампа.

Як повідомлялося, раніше Перрі заявляв, що в американської сторони зберігається можливість накласти санкції на Росію через будівництво «Північного потоку-2».

Також президент України Петро Порошенко та міністр енергетики США Рік Перрі оголосили про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу.

До слова, 8 листопада Польща підписала 24-річний контракт на постачання газу зі США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: