Міністр оборони Польщі під великим враженням від військового параду в Києві

Міністр оборони Польщі під великим враженням від військового параду в Києві
Парад з нагоди Дня Незалежності України
Фото: Главком

Я хочу чітко і ясно сказати, що це для мене велика честь бути учасником святкування Дня незалежності України, заявив Мацеревич

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич вражений парадом військ в Києві з нагоди Дня незалежності України.

Про це він повідомив журналістам після переговорів з президентом України Петром Порошенко.

«Я хочу чітко і ясно сказати, що це для мене велика честь бути учасником святкування Дня незалежності України, відомого параду, під вашим керівництвом, міністр (міністр оборони Степан Полторак - ред)», - цитує польського міністра «Інтерфакс-Україна».

Мацеревич зазначив, що він «під великим враженням» від військового параду, який пройшов в Києві вранці в четвер.

«Хочу додати, що мене дуже вразив виступ на цьому святі президента Порошенко, виступ, який, я не побоюся сказати, був історичним», - сказав міністр.

«З великою радістю я спостерігав, що на трибуні були присутні представники східного флангу НАТО - починаючи від Естонії, і закінчуючи Туреччиною. Також був і міністр оборони США пан Меттіс», - додав Мацеревич.

Говорячи про зустріч з президентом України, польський міністр зазначив, що обговорювалися питання співпраці в сфері військово-промислового комплексу обох країн.

«І ми вирішили створити спільний організаційний комітет, який наші політичні рішення буде переносити в практичну площину», - резюмував він.

Нагадаємо, участь у військовому параді в Києві окрім чотирьох тисяч українських військовослужбовців взяли 10 іноземних підрозділів, дев’ять із яких представляли країни-члени НАТО, та 11 міністрів оборони.

«Главком» також повідомляв, що Порошенко і Мацеревич домовилися, що Україна вперше приєднається до військових навчань Вишеградської четвірки.

Дивіться також матеріал: «Натівський чобіт» на Хрещатику. Як Україна святкувала 26-й День незалежності (фоторепортаж)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: