Міністр Петренко: Закон про декомунізацію очистив владу не гірше за люстраційний

Міністр Петренко: Закон про декомунізацію очистив владу не гірше за люстраційний

Закон про декомунізацію очистив українські органи влади від минулого

Закон про декомунізацію свою місію виконав, як і закон про «Про очищення влади». Про це заявив міністр Юстиції Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому».

«Те, що Мін'юст був долучений до цього процесу, те, що ми звернулися з позовами й заборонили Комуністичну партію, - не менш важливо, ніж люстрація, для очищення українських органів влади від минулого, яке, м’яко кажучи, нас завжди тримало на місці», - сказав він.

Коментуючи позов КПУ до Європейського суду з прав людини з цього приводу, міністр зазначив: «Ми будемо обстоювати позицію України в Європейському суді. У нас є всі аргументи. І те, що Комуністична партія пішла в минуле – це поновлення історичної справедливості перед мільйонами українців, які були закатовані і знищені радянським режимом».
За словами Петренка, зараз Мін’юст тісно співпрацює з експертами Венеціанської комісії. Вони ініціювали перевірку законів і блоку, що стосується питань обмеження діяльності громадських об’єднань, які пропагують і підтримують тоталітарні режими. Та жодних зауважень у експертів не виникло і питання щодо заборони відповідних громадських об’єднань і політичних партій не стоїть на порядку денному в міжнародних експертів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: