Міністр вважає, що в Черкасах у театр ходить усього 50 людей

Міністр вважає, що в Черкасах у театр ходить усього 50 людей

Нардеп попросив уряд виділити кошти на відбудову Драмтеатру

Народний депутат від Черкащини Владислав Голуб просить уряд виділити кошти на реконструкцію «богемної Мекки» Черкас – Драмтеатру.
«1 липня минулого року в місті Черкаси сталася велика трагедія, на жаль, там сталася пожежа в, ну назвемо так, в богемній Мецці Черкас – в театрі. Цей театр досі стоїть нереконструйований. Я думаю, що дуже, можливо, було б передбачити виділення з резервного фонду Кабінету міністрів гроші на реконструкцію цієї культурної Мекки міста Черкаси. І. враховуючи те, що, наприклад, от Джамала виграла «Євробачення», дуже б суттєвою перемогою як для України, так і міста Черкаси було б, якщо б ми розглянули можливість проведення, наприклад, «Євробачення» в місті Черкаси і за рахунок цього ми дійсно відновили би єдину, підкреслюю, єдину богемну Мекку в місті Черкаси - це місцевий театр», - сказав він в парламенті під час години запитань до уряду.
Міністр культури Євген Нищук відповів наступне: «Ми, до речі, виносили це питання на уряд. І насправді, там просто попередньо порахували 146 мільйонів «з неба», видно хочуть довгобуд робити. А я думаю, що його взагалі, це не історична будівля. і там треба зробити сучасний зал на 250 місць, бо там взагалі ходить 50 чоловік».
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман додав, що це питання можна було б вирішити і іншим шляхом. «Проблема, яка потребує вирішення. Зараз треба тільки зрозуміти, де взяти джерела для того, щоб це зробити. Дякую за ваше запитання... У рамках бюджетної децентралізації всі міста і, в тому числі і Черкаси, мають сьогодні достатньо непоганий фінансовий ресурс. І я думаю, що це питання можливо було би вирішити, в тому числі за рахунок спільного фінансування вирішення цих завдань. Це більше відповідальності і це більш ефективне використання державних ресурсів», – сказав він.
Джерело: Прочерк

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: