Міністри затвердили середньостроковий план дій уряду до 2020 року

Міністри затвердили середньостроковий план дій уряду до 2020 року
Засідання Кабміну

Гройсман розповів про пріоритетні плани дій уряду

Кабінет міністрів України затвердив середньостроковий план пріоритетних дій уряду до 2020 року та план пріоритетних дій на 2017 рік. Таке рішення сьогодні було ухвалено на засіданні уряду.

Під час презентації прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що середньостроковий план дій уряду передбачає п'ять пріоритетних напрямів.

За словами очільника уряду, першим кроком є побудова сильної і конкурентної економіки. «Ми маємо забезпечити щорічне стале зростання не менше 4-5% валового внутрішнього продукту. Ми маємо відійти від сировинно орієнтованого типу економіки», – наголосив він.

Іншим напрямом плану, зазначив Гройсман, є ефективне врядування. На переконання прем'єра, в Україні неможливо якісно вирішувати питання розвитку країни, якщо не буде збудовано сильний державний корпус. «Сильну державну службу, яка здатна адекватно сприймати виклики і ефективно управляти. Щоб влада почала надавати якісні послуги своїм громадянам», – уточнив очільник уряду.

Третім пріоритетним планом дій, сказав він, є розвиток людського капіталу, а також мінімізація бідності в Україні.

Ще одним з важливих кроків уряду, наголосив Гройсман, є верховенство права і боротьба з корупцією. «Зараз почався процес трансформації судових змін, він триватиме кілька років. Але я глибоко вірю в те, що при правильному підході ми зможемо сформувати систему правосуддя таким чином, що вона буде доступною і справедливою», – вважає він.

Один з найважливіших напрямів, зауважив він, – безпека і оборона. Прем'єр наголосив, що йдеться як про зовнішню, так і внутрішню оборону і безпеку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: