Міноборони в одній з механізованих бригад виявило розтрату понад 4 млн грн

Міноборони в одній з механізованих бригад виявило розтрату понад 4 млн грн

Виявлена недостача майна продовольчої служби на суму майже 185 тис. грн

Аудит Міністерства оборони виявив розтрату 5 млн грн у 24-й окремій механізованій бригаді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

«Під час проведення планового аудиту у 24-й окремій механізованій бригаді було виявлено низку порушень, які призвели до втрат на суму майже 5 мільйонів гривень», - сказано в ньому.
Повідомляється, що протягом 2016 року на щоденному триразовому харчовому забезпеченні перебували від 200 до 450 офіцерів і контрактників, при цьому була зафіксована майже стовідсоткова явка на прийоми їжі, включаючи вихідні й святкові дні, що викликало сумнів з боку аудиторів.

В такий спосіб були розтрачені більш ніж 4,2 млн грн.

Окрім цього, більш ніж 433 тис. грн незаконно виплачені військовослужбовцям, які вважаються такими, що самовільно залишили військову частина й не мають права на виплати до завершення розслідування зазначених фактів.

Також виявлена нестача майна продовольчої служби на майже 185 тис. грн і встановлені порушення, пов'язані з відсутністю обліку отриманого військового майна й несвоєчасних грошових виплат, та інші порушення.

У зв'язку з цим міністр оборони Степан Полторак вирішив провести детальну перевірку виявлених фактів і дати оцінку законності прийнятих керівництвом військової частини рішень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: