Мінприроди позбавило ліцензій 25 підприємств з переробки відходів

Мінприроди позбавило ліцензій 25 підприємств з переробки відходів
Остап Семерак

Утилізація небезпечних відходів – закритий ринок із багатомільярдним обігом коштів, зазначив Семерак

Мінприроди перевірило 35 із 294 підприємств, які працюють у сфері переробки небезпечних відходів на відповідність заявленої матеріально-технічної бази та переліку документів ліцензійним умовам, ухваленим 13 липня 2016 року. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«25 підприємствам ми анулювали ліцензії. Ще 10 отримали рішення про усунення виявлених порушень. Цього мало для загальних висновків, але тренд уже очевидний», - зазначив міністр, якого цитує прес-служба Мінприроди.

Семерак розповів, що до цього часу ринок утилізації та переробки небезпечних відходів був нерегульований із багатомільярдним обігом коштів. «Це був штучно закритий ринок з багатомільярдним обігом, на якому ми взялися наводити порядок. За підрахунками експертів, обсяг ринку може досягати 10 млрд гривень», - зазначив він.

За його словами, 23 листопада відбудеться засідання Апеляційної комісії Державної регуляторної служби, де кілька компаній, яких Мінприроди позбавило ліцензій, спробують оскаржити ці рішення.

«Наша позиція з Ксенією Ляпіною (голова Державної регуляторної служби –Ред.) в цьому питанні така: тиск на бізнес треба послаблювати, але не за рахунок екологічної безпеки», - підкреслив Семерак, зазначивши, що особисто візьме участь у засіданні Апеляційної комісії Державної регуляторної служби.

Він нагадав, що нещодавно уряд ухвалив постанову, спрямовану на дерегуляцію умов для ведення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами, з чіткими механізмами, прописаними в директивах ЄС.

«Про спрощення умов для ведення бізнесу у сфері поводження з небезпечними відходами можна буде говорити по завершенню перевірок усіх ліцензіатів. На ринку мають залишаться лише підприємства з відповідною якісною матеріально-технічною базою, яка справді дозволяє переробляти та утилізувати небезпечні речовини як для людей, так і довкілля», - резюмував міністр.

Раніше Семерак повідомив про початок перевірок ліцензіатів у сфері поводження з небезпечними відходами згідно із затвердженим планом.

Нагадаємо, Мінприроди задля забезпечення прозорості роботи та донесення інформації до громадян, органів місцевої та центральної влади оприлюднює на офіційному сайті результати проведеної роботи на підставі актів перевірки та офіційних наказів.

З переліком підприємств можна ознайомитися тут.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: