Мін'юст США вимагає дані користувачів, які бунтують проти Трампа

Мін'юст США вимагає дані користувачів, які бунтують проти Трампа
У листопаді 2016 року протести противників Трампа у місті Портленд, штат Орегон, переросли у заворушення

Мін'юст вимагає передати йому понад 1,3 млн IP-адрес відвідувачів сайту-організатора протестів

Міністерство юстиції запросило інформацію про відвідувачів веб-сайту, що використовується для організації акцій протесту проти президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє видання The Hill.

Як пояснив інтернет-провайдер DreamHost, він взаємодіяв із Міністерством юстиції протягом кількох останніх місяців, у тому числі провайдеру було пред'явлено ордер на обшук.

У центрі уваги Мін'юсту знаходиться веб-сайт disruptj20.org, який займається організацією учасників політичних акцій протесту проти нинішньої адміністрації Сполучених Штатів.

В ордері, датованому 12 липня, йдеться, що влада шукатиме будь-яку інформацію, яка допоможе в розслідуванні заворушень, у тому числі що відбулися в ході протестів у День інавгурації Трампа.

«Мін'юст недавно попросив DreamHost надати всю доступну нам інформацію про цей веб-сайт, його власника і, що більш важливо, його відвідувачів», - йдеться в повідомленні.

За інформацією провайдера, Мін'юст вимагає передати йому понад 1,3 млн IP-адрес відвідувачів, а також їхню контактну інформацію, вміст електронної пошти і фотографії користувачів «у спробі визначити, хто просто відвідав веб-сайт».

Нині компанія оскаржує запит, слухання з цього питання заплановано на п'ятницю у Вашингтоні.

Нагадаємо, в день інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа в Америці пройшли кілька акцій, у яких взяли участь противники нового глави держави. В результаті поліцейські затримали понад 200 осіб у Вашингтоні, в Нью-Йорку поліцейські затримали сім осіб перед баштою Trump Tower.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: