Місце розстрілу майданівців облагородять за 150 млн грн

Місце розстрілу майданівців облагородять за 150 млн грн
Вшанування розстріляних майданців у Києві

Всі будівельні роботи мають завершити до 20 лютого 2019 року

На реконструкцію алеї Героїв Небесної Сотні в складі «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності» планують витратити 154,1 млн грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на систему ProZorro.

Державну закупівлю оголошено 8 жовтня. У пояснювальній записці до тендерної документації сказано, що алея буде пішохідною, а існуюча бруківка буде викладена в один рівень. Запланований демонтаж верхньої частини підпірної стінки вздовж схилу від початку сходів до Міжнародного центру культури та мистецтв і до завершення лінії пагорбу.

Також демонтують існуючі опори освітлення. Дерева по обидві сторони алеї Героїв Небесної Сотні висотою 3 м буде зрізано. Це ж стосується частини дерев, що поблизу існуючої каплиці та виходу з метро Хрещатик.

Крім цього, проектом передбачено перевлаштування існуючих сходів та влаштування фундаменту до існуючої каплиці.

Алея Героїв Небесної Сотні у столиціАлея Героїв Небесної Сотні у столиці

Вздовж алеї Героїв Небесної Сотні буде висаджено 100 лип. Авторським дизайном оформлять зелені зони та викладені бруківкою частин території Музею.

Загальна площа реконструкції становить 1,46 га.

Аукціон відбудеться 24 жовтня. Всі будівельні роботи мають завершити до 20 лютого 2019 року

Нагадаємо, що 28 червня цього року проект під назвою «Штурм пагорба» переміг у конкурсі проектів музею Революції гідності. Музей Революції гідності збудують у Києві за проектом німецьких архітекторів Яна Кляйхуса (Jan Kleihues) і Йоганеса Кресснера (Johannes Kressner).

Компанія-переможець знана проектами в багатьох країнах, наразі за її розробками будують Національний музей в Осло. Архітектори Кляйхус та Кресснер пояснили, що проект музею поєднує минуле і майбутнє, а також сам музей і меморіал. Уздовж алеї Героїв Небесної Сотні зроблять ніші, в яких стоятимуть пам'ятники на честь загиблих. Пандус під нахилом вестиме людей уздовж них до музею і це буде фінальна точка «шляху пам'яті».

В цілому, змагалися 66 проектів із 12 країн світу.

У березні 2017 року Президент Петро Порошенко підписав закон щодо заходів зі вшанування подвигу учасників «Революції гідності» та увічнення пам'яті «Героїв Небесної сотні».

Верховна Рада 21 лютого 2017 року внесла відповідні зміни до розділу V «Прикінцеві положення» закону «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо заходів із забезпечення вшанування подвигу учасників «Революції гідності» та увічнення пам'яті «Героїв Небесної сотні» (№1854-VІІІ).

Як відомо, у центрі Києва під час акцій протесту проти дій влади екс-президента Віктора Януковича у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постраждали чимало людей, у січні 2014 року було вбито кількох осіб, а 20 лютого зранку почалися розстріли майданівців.

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності включає саму Алею Героїв Небесної Сотні від Хрещатика вгору та місце пам’яті, облаштоване громадою, – там, де нині є Хрест, капличка та портрети Героїв.   

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: