Місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ констатувала збільшення кількості вибухів на Донбасі

У Луганській області спостерігачі зафіксували значне зменшення кількості випадків порушень припинення вогню

Спостережна місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала збільшення кількості вибухів у зоні АТО у 3 рази впродовж лише одного дня.

Про це повідомляє СММ у своєму звіті від 25 жовтня.

«У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 300 вибухів супроти близько 90)», – йдеться у звіті.

У Луганській області спостерігачі зафіксували значне зменшення кількості випадків порушень припинення вогню – 4 вибухи порівняно з 40 за попередній звітний період.

Як повідомлялось, озброєні бойовики «ДНР» цілилися з кулемета в патруль Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Нагадаємо, бойовики продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, розстрілюючи їхні безпілотники та намагаючись примусити згорнути роботу на донецькому напрямку.

Зазначається, що вранці 23 жовтня спостерігачі місії після запуску свого міні-БПЛА у Донецьку почули 4-5 черг зі стрілецької зброї за 50-100 м від того місця, де вони перебували. За оцінкою спостерігачів, постріли були здійснені по БПЛА, який представники місії змогли вдало приземлити.

Як додає українська сторона в СЦКК, спостерігачі ОБСЄ напередодні, за одну годину, повідомили СЦКК про запланований політ свого міні-БПЛА, а також про свої наміри здійснити ще додатковий політ. Однак після інциденту спостерігачі СММ вирішили не здійснювати другий політ БПЛА.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії НЗФ ОРДО пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Збройних сил України. Зокрема, саме в цей час зафіксовані обстріли з боку бойовиків зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів позицій підрозділів АТО, розташованих біля селища Мар’їнка, з напрямку населеного пункту Олександрівка та мікрорайону Трудівський Петровського району Донецька.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: