Бойовики намагаються вигнати інспекторів ОБСЄ з донецького напрямку

Бойовики намагаються вигнати інспекторів ОБСЄ з донецького напрямку

Терористи намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на донецькому напрямку

Бойовики продовжують перешкоджати роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, розстрілюючи їхні безпілотники та намагаючись примусити згорнути роботу на донецькому напрямку.

Про заявила українська сторона Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що вранці 23 жовтня спостерігачі місії після запуску свого міні-БПЛА у Донецьку почули 4-5 черг зі стрілецької зброї за 50-100 м від того місця, де вони перебували. За оцінкою спостерігачів, постріли були здійснені по БПЛА, який представники місії змогли вдало приземлити.

Як додає українська сторона в СЦКК, спостерігачі ОБСЄ напередодні, за одну годину, повідомили СЦКК про запланований політ свого міні-БПЛА, а також про свої наміри здійснити ще додатковий політ. Однак після інциденту спостерігачі СММ вирішили не здійснювати другий політ БПЛА.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії НЗФ ОРДО пов’язані з намірами приховати свою вогневу активність у напрямку підрозділів Збройних сил України. Зокрема, саме в цей час зафіксовані обстріли з боку бойовиків зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів позицій підрозділів АТО, розташованих біля селища Мар’їнка, з напрямку населеного пункту Олександрівка та мікрорайону Трудівський Петровського району Донецька.

«Українська сторона СЦКК категорично засуджує такі провокаційні дії НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. Підкреслює, що такими збройними нападами НЗФ ОРДО намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою роботу на Донецькому напрямку», - наголошується в повідомленні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: