Місія ОБСЄ нарахувала за вихідні понад 90 вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ нарахувала за вихідні понад 90 вибухів на Донбасі
Спостерігачі ОБСЄ

У період із вечора 17 до вечора 18 березня в Луганській області ОБСЄ не зафіксувала жодного порушення

Спостережна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 92 вибухи за період з 19:30 16 березня по 19:30 18 березня.

Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому ввечері 19 березня.

«У Донецькій області в період із вечора 16 до вечора 17 березня місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, водночас зафіксувавши більше вибухів (приблизно 60 проти 52 відповідно)», - повідомили в ОБСЄ.

Також період із вечора 17 до вечора 18 березня місія констатувала подальше зменшення кількості таких порушень (зокрема близько 30 вибухів), якщо порівнювати з попередньою добою.

«У період із вечора 16 до вечора 17 березня в Луганській області місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, зафіксувавши, однак, меншу кількість вибухів (2 проти 10 відповідно).У період із вечора 17 до вечора 18 березня в Луганській області СММ не зафіксувала жодного такого порушення», - додали в ОБСЄ.

Варто зазначити, що 16 березня в підконтрольних урядові районах члени патруля бачили дві броньовані машини військового типу поблизу Миколаївки, а безпілотник ОБСЄ середнього радіуса дії зафіксував одну броньовану машину (типу БМП) та один бронетранспортер (МТ-ЛБ) біля населеного пункту Новотроїцьке. 

«16 березня в непідконтрольних урядові районах міні-БПЛА СММ зафіксував один БМП-1 неподалік від н.п. Привітне, три БМП-1 і два бронетранспортери (MT-ЛБ та один типу БТР) біля н.п. Весела Гора», - зазначили спостерігачі. 

До слова, від початку доби 19 березня станом на 18:00 режим повного припинення вогню на лінії розмежування сторін бойовиками російсько-окупаційних військ дотримувався повною мірою

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: