Міклош впевнений, що реформа енергоринку допоможе знищити корупцію

Міклош впевнений, що реформа енергоринку допоможе знищити корупцію

Проблема, що реформи ніхто не роз'яснює людям.

Реформа ринку електроенергії - це дуже хороший приклад відмінності між підтримкою реформ в загальному, і не сильною підтримкою, коли мова заходить про якісь конкретні кроки. Одна з проблем, що ці реформи не роз'яснюють і не доносять в достатній мірі. Через це люди їх не розуміють, вважає радник прем'єр-міністра України Іван Міклош.

«Зрозуміло, це непопулярні рішення. Це нормально. Адже якщо люди платили «Х», а тепер платять в 5, 6, 10 або 8 разів більше, ніж вони платили раніше, зрозуміло, їм це не подобається. Але необхідно пояснити людям, що регульовані ціни, тобто сформовані ціни - одна з найважливіших причин величезної корупції в Україні. Практично всі проти корупції. Люди повинні зрозуміти, що якщо вони дійсно хочуть побороти корупцію в Україні, то необхідно знищити простір для корупції. Один з найбільш ефективних методів знищення простору для корупції - це дерегулювання цін на енергоносії. Оскільки багато олігархів зробили статок на цій деформації», - зазначив експерт.

На думку Івана Міклоша, наступним важливим кроком реформування електроенергетики має стати запровадження нового закону «Про ринок електроенергії», який передбачає ліберальну модель ціноутворення для генерації і взагалі для всіх, де буде повністю конкурентний ринок.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні була впроваджена єдина ціна на природний газ, яка тепер розраховується за формулою на основі прогнозної ціни газу на німецькому газовому хабі NCG. У квітні НКРЕКУ затвердила методику розрахунку оптово-ринкової ціни на електроенергію, яка базується на європейському індексі ціни вугілля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: