Молдова вимагає від Росії забрати з Придністров’я своїх солдатів і зброю

Молдова вимагає від Росії забрати з Придністров’я своїх солдатів і зброю
Російські військові в Придністров'ї

Молдова наполягає на заміні російських миротворців в Зоні безпеки на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів

Республіка Молдова знову вимагає від Росії дотримуватися взятих на себе міжнародні зобов'язань і вивести з Придністровського регіону свої війська і озброєння.

Про це поінформували в прес-службі правлячої в Молдові Демократичної партії за підсумками виступу лідера партії Влада Плахотнюка на раді Соціалістичного інтернаціоналу в Нью-Йорку.

«На цьому форумі хотілося б нагадати про законні вимоги влади Республіки Молдова: ми наполягаємо на завершенні процедури виведення російських військ і озброєння з території нашої країни. Нагадаю, що це рішення (про виведення військ – ред.) було ухвалено ще на саміті ОБСЄ в Стамбулі в 1999 році. Переконаний, що саме в Нью-Йорку, де знаходиться штаб-квартира ООН, ми можемо ще раз висловити свою позицію в надії, що нас почують і підтримають», - заявив Плахотнюк.

Лідер молдавських демократів нагадав також, що Молдова наполягає і на заміні російських миротворців у зоні безпеки на Дністрі цивільною місією міжнародних спостерігачів.

На території невизнаного Придністров'я розквартирована обмежена група російських військ (близько 1,6 тис. військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігаються понад 20 тис. т  боєприпасів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: