«Молочний король» виступив проти заборони пальмової олії

«Молочний король» виступив проти заборони пальмової олії
Олександр Деркач

Бізнесмен Олександр Деркач каже, що забороняти пальмову олію не можна

Співвласник «Молочного альянсу» Олександр Деркач виступив проти заборони використання пальмової олії в продуктах харчування. На думку олігарха, запропонований законопроект є популізмом. Про це Деркач написав на своїй сторінці у Facebook

Деркач зазначає, що якщо трансжири є якісними, а споживання їх - помірне, вони не зашкодять людському організму. Хоча ініціатори законопроекту вважають, що пальмова олія провокує рак і важкі захворювання серцево-судинної системи.

Олігарх впевнений, якщо заміщати молочні жири дорогими рослинними, економіки не буде.

«У нас в Україні вже давно діють норми, згідно з якими, виробник зобов'язаний вказувати на упаковці наявність в продукті рослинних жирів. І в цьому випадку масло називати не маслом, а спредом, а сир не сиром, а сирним продуктом. Інакше це буде вважатися фальсифікатом і криміналом. Чи мають продукти з заміщеними жирами право на існування? На мою думку, мають. Це питання і можливостей і персонального вибору людини. Хтось може дозволити собі ковбасу за 50 гривень, а хтось за 200», - зазначив Деркач.

На думку експерта, після заборони використання пальмової олії споживання молочних продуктів зменшиться.

«Всі розмови про заборону «пальмових олій», це звичайний популізм. Від цього споживання молочних продуктів не збільшиться, я в цьому впевнений. Навпаки. Люди будуть купувати їх ще менше і відповідно, менше отримувати білка та інших корисних речовин, на які трансжири ніяк не впливають і їх не заміняють», - додає Деркач.

Нагадаємо, днями Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3871 Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: