Монблан закриють від натовпу туристів

Монблан закриють від натовпу туристів
Французький президент Еммануель Макрон зробив заяву біля Монблану

Франція до кінця року створить природний заповідник навколо Монблану

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер, перебуваючи біля підніжжя Монблану, пообіцяв посилити політику захисту довкілля у Франції, і, зокрема, захистити гору від надмірної кількості туристів і забруднення.

Про це повідомляє BBC.

У середу французький президент провів обід біля Монблану разом з міністром екології і низкою вчених-кліматологів. А в четвер делегація відвідала найбільший льодовик у Франції Мер-де-Глас, який шаленими темпами тане.

Виступаючи біля підніжжя Монблану, Макрон сказав, що 2020 рік стане вирішальним для довкілля. «Те, що ми бачимо із таненням льодовиків, є незаперечним доказом глобального потепління», - сказав Макрон.

Президент Франції заявив, що боротьба за біорізноманіття є «боротьбою за наше власне виживання», і офіційно оголосив про заснування нового агентства — Французького бюро з біорізноманіття (OFB). Цей орган буде здійснювати моніторинг і працюватиме над відновленням довкілля.

Франція також до кінця року створить природний заповідник навколо Монблану, найвищої точки Західної Європи. У зв’язку з цим будуть впроваджені правила про кількість людей, які зможуть відвідувати гору — особливо влітку.

Критики часто говорять про загрози від зростання кількості туристів, що приїжджають до Монблану, та про забруднення, яке вони залишають після себе.

Франція ненадовго обмежила доступ Монблану в 2018 році через побоювання з приводу надміру туристів і забруднення.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: