Москалькова розповіла про свою розмову з пораненими українськими моряками

Москалькова розповіла про свою розмову з пораненими українськими моряками
Обстріляний росіянами 25 листопада український корабель

Москалькова зазначила, що жалю про те, що сталося, моряки не висловили

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова припускає, що поранені українські моряки, з якими вона спілкувалася напередодні, під час інциденту в Керченській протоці 25 листопада, «не розуміли, що вони порушують кордон».

Про це вона сказала журналістам в п'ятницю, 7 грудня.

«Вони самі, двоє з трьох, сказали: «Навіть не знаю, як так вийшло». Один сказав: «Я ж простий моряк, куди сказали плисти, туди і плив. Я ж з усіма в команді». Але видно було по інтонації його і досада, що він потрапив в таке положення, і переживання, і те, що до кінця - двоє з них точно - не розуміли про можливі наслідки, і взагалі, що вони порушують кордон», - заявила Москалькова.

Третій затриманий український моряк, за словами російського омбудсмена, «замкнуто у цій темі тримався».

Москалькова зазначила, що жалю про те, що сталося, моряки не висловили. «Моє було враження, що вони не розуміли, в яку ситуацію вони потрапляють, це моя оціночна думка, я напряму таких питань не ставила», - сказала омбудсмен.

Москалькова заявила, що всі троє затриманих українських моряків утримуються під вартою в рамках норм міжнародного і російського права. «Ні за російським законодавством, ні за нормами міжнародного законодавства не порушені їх права на порядок і умови їх тримання під вартою і надання медичної допомоги», - повідомила омбудсмен.

Вона розповіла, що кожен з трьох поранених моряків перебуває в медичній палаті: двоє знаходяться в двомісній і один - в тримісній.

З ними знаходяться інші підозрювані, проте, як підкреслила Москалькова, вони «люди інтелігентні», і в насильницьких злочинах не обвинувачуються. За її словами, кожен моряк отримав лист з дому за допомогою сервісу електронних листів ФСВП.

Російський омбудсмен повідомила, що стан здоров'я моряків оцінюється лікарями як нетяжкий, кожен з трьох бере участь в щоденних прогулянках.

Як відомо, Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО «Матросская тишина» трьох поранених українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: