Москва дозволила своїм терористам на період «режиму тиші» випустити 300 артснарядів по позиціях сил АТО

Москва дозволила своїм терористам на період «режиму тиші» випустити 300 артснарядів по позиціях сил АТО

На період з 15-го по 23 вересня для артилерійських підрозділів бойовиків «ліміт» використання боєприпасів встановлено на рівні 500 снарядів, з яких 300 – для 122-міліметрових артилерійських систем

За розпорядженням Генерального штабу ЗС РФ з 00:00 15 вересня на Донбасі набув чинності «режим тиші», який триватиме до 23 вересня. При цьому бойовикам дозволили впродовж дев'яти днів випустити 300 артснарядів по позиціях сил АТО. Про це сказав сьогодні на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«За розпорядженням генерального штабу ЗС РФ з 00:00 15 вересня у з’єднаннях та частинах «першого та другого армійських корпусів» введено режим припинення вогню… Встановлений режим припинення вогню може мати вибірковий характер з огляду на заздалегідь визначені так звані ліміти на використання артилерійських боєприпасів для артилерійських підрозділів частин та з’єднань російських окупаційних військ. На період з 15-го по 23 вересня для артилерійських підрозділів «окремих мотострілецьких бригад» «ліміт» використання боєприпасів встановлено на рівні 500 снарядів, з яких 300 – для 122-міліметрових артилерійських систем», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, за даними речника Міноборони з питань АТО Олександра Мотузяника, з опівночі, коли Генштабом РФ було віддано наказ бойовикам про повне припинення вогню, у зоні АТО зафіксовано всього шість ворожих обстрілів, при цьому НЗФ важке озброєння не застосовували. Також глава ОБСЄ та очільник МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі з президентом України Петром Порошенком повідомив, що Москва віддала розпорядження своїм бойовикам тиждень дотримуватися «режиму тиші».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: