Поліція затримала дезертира, якого підозрюють у розстрілі бійців АТО

Поліція затримала дезертира, якого підозрюють у розстрілі бійців АТО

Дезертира, який, за інформацією ЗМІ, вбив двох українських військовослужбовців у районі Станиці Луганської, затримано

На Луганщині було затримано українського військовослужбовця-дезертира, якого підозрюють у вбивстві. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речник ГУ Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

«Сьогодні працівниками поліції спільно з військовою прокуратурою Луганського гарнізону в с. Артема Луганської області, поблизу місця скоєння злочину, було затримано 41-річного військовослужбовця. Зброю, з якої ним було, ймовірно, скоєно злочин, поліцейськими Станично-Луганського відділу поліції виявлено та долучено до матеріалів кримінального провадження», – повідомила вона. Наразі, в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) проводяться слідчі дії.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Нагадаємо, вчора речник Міноборони Мотузяник повідомив, що 12 вересня відбулося бойове зіткнення між силами АТО і окупантами на луганському напрямку. Це сталося у Станично-Луганському районі на контрольованому Україною лівому березі Сіверського Донця поблизу селища Артема.

«Зазначимо, що бойові дії тут ведуться вкрай рідко, ворожа ДРГ противника переправилася через річку і атакувала наших військовослужбовців», – додав він.

Загиблі та поранені внаслідок інциденту військовослужбовці служили в 28-й одеській мехбригаді. 

Водночас одеське видання Думская.net із посиланням на власні джерела повідомляє, що військовослужбовці загинули не внаслідок атаки ворожих диверсантів. 

«Бійців розстріляв озброєний дезертир, який зник, імовірно, на окупованій території. Військова контррозвідка не виключає, що вбивця міг бути пов'язаний з терористичною організацією (однак цей факт не встановлено)», – пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: