«Мотор Січ» можуть націоналізувати

«Мотор Січ» можуть націоналізувати

Генпрокуратура розпочала розслідування за фактом ухилення від сплати податків під час приватизації «Мотор Січі»

У серпні Генпрокуратура розпочала розслідування за фактом ухилення від сплати податків під час приватизації «Мотор Січі» в 90-ті роки. Внаслідок мінімізації вартості приватизованого майна, бюджет недоотримав кошти в особливо великих розмірах — інформує «Главком».

Перелік паперів, яким цікавиться Генпрокуратура щодо заводу «Мотор Січ», дає підстави говорити про плани держави націоналізувати цей актив – у список увійшли документи, що стосуються кожного кроку приватизації «Мотор Січі», починаючи з 1992 року, включно з особистими справами всіх причетних до продажу заводу.

Справа щодо «Мотор Січі» вирізняється не лише через унікальність заводу та його стратегічний статус — підприємство  виготовляє широку номенклатуру виробів для оборонно-промислового комплексу і забезпечує роботою понад 20 тисяч українців.

Не так давно, завдяки матеріалу «Главкома», стало відомо, що з минулого року 56% акцій підприємства контролює громадянин Китаю, власник Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Ван Цзин. Цю частку китаєць купив у почесного президента та колишнього червоного директора заводу 79-річного В`ячеслава Богуслаєва та підконтрольних йому структур. До цього моменту народний депутат (нині член групи «Воля народу») Богуслаєв вважався найбільшим акціонером-фізособою ПАТ «Мотор Січ». Через угоду з китайцем

Служба безпеки України в червні порушила справу про «диверсію» — мовляв, потужності заводу новий власник може вивезти з України, а сам завод знищити. Місяць тому, за зверненням СБУ, продані китайцю акції «Мотор Січі» було арештовано судом.

Детальніше читайте тут: «Мотор Січ» готують до націоналізації?

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: