«Моя хата скраю»: депутат з «Відродження» пояснив, чому фракція не голосувала за арешт Онищенка

«Моя хата скраю»: депутат з «Відродження» пояснив, чому фракція не голосувала за арешт Онищенка
antonkisse.com

Кіссе каже, що політсила не хоче брати участь у політичних іграх

«Справа Онищенка» має не стільки юридичне, скільки суто політичне забарвлення, вважає член фракції «Група «Відродження» Антон Кіссе. Про це він сказав у коментарі «Главкому».

«Це питання не стільки юриспруденції, скільки політики. Тому що якби тільки юриспруденції, потрібно було б відразу залучити тих держслужбовців та усіх тих, хто закривав очі на схеми Онищенка та сприяв відмиванню грошей», - зазначив він.

«Йде політична боротьба - ви бачили, які інтонації звучать між «Батьківщиною»,«Народним Фронтом», - додав політик.

Кіссе також поспішив запевнити, що його партія не має «жодного відношення» до «справи Оніщенка»: «Повірте, що участі в даному випадку моїх колег депутатів немає ніякої, взагалі про це не чули і не знали, поки НАБУ і СПА не зайнялися цим питанням».

Крім того, нардеп зазначив, що нинішні «розборки» щодо корупційних схем Оніщенка – закономірний результат діяльності чиновників високих рангів, які допускали ці схеми.  «Влада пожинає те, що заробила. Нехай розбирається. Є відповідальність Кабінету міністрів, який допускав ці корупційні схеми. Створили це свавілля – усувайте», - підкреслив він.

Як відомо, Верховна Рада проголосувала  за зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Під час виступу перед голосуванням Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив переконання у совісності більшості депутатів. «Не голосуватимуть «за» тільки з двох причин: або  солідарність з Онищенком, або пряме кормління з рук газової мафії», - додав він.

Нагадаємо, 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. Сьогодні в НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Пісного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Валерія Пісного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: