МОЗ повідомив причину масового отруєння дітей на Донеччині

МОЗ повідомив причину масового отруєння дітей на Донеччині

В ході розслідування були виявлені численні порушення санітарного законодавства

Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України встановив причину спалаху гострої кишкової інфекції у дитячому таборі «Орлятко» Донецької області.

Про це 19 липня повідомляє прес-служба МОЗ.

«У 18 з 94 хворих підтверджено діагноз гостра дизентерія Зонне, збудниками якої є шигели дизентерії Зонне (Shigella sonnei)», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що хворі перебувають під постійним медичним наглядом та отримують необхідне лікування, на даний час їх стан задовільний.

В міністерстві заявили, що в ході комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування були  виявлені численні порушення санітарного законодавства.

Наказом директора позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Орлятко» від 17.07.2018 №94 діяльність закладу «Орлятко» припинена.

«Дизентерія - це інфекційне захворювання, яке передається від людини до людини. Порушення правил особистої гігієни та вимог санітарного законодавства призводить до серйозних наслідків у вигляді порушення здоров’я», - додали в МОЗ.

Нагадаємо, станом на 19 липня госпіталізовано до лікувальних закладів Донецької області 94 особи, із них 79 дітей та 15 дорослих, які отруїлися в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: