МВФ надав рекомендації щодо реформи Фіскальної служби

МВФ надав рекомендації щодо реформи Фіскальної служби

За інформацією прес-служби, МВФ у співпраці з Мінфіном та ДФС розробили план першочергових завдань, на вирішенні яких потрібно зосередитись протягом наступних 18-ти місяців

Міжнародний валютний фонд України надав рекомендації за результатами роботи місії з 19 липня по 1 серпня щодо реформи Державної фіскальної служби, передає прес-служба Мінфіну.

За інформацією прес-служби, МВФ у співпраці з Мінфіном та ДФС розробили план першочергових завдань, на вирішенні яких потрібно зосередитись протягом наступних 18-ти місяців, а також кроки на подальші роки.

Зокрема, передбачається виконати п’ять основних завдань, а саме: реорганізація ДФС в єдину юридичну особу і побудова ефективних процесів адміністрування податків та зборів та оптимізувати адміністративно-господарчі функції в структурі ДФС. Також передбачається скорочення штату, зростання зарплати, зміна бізнес-процесів всередині ДФС, підвищення рівня сплати податків та довіри платників до системи, підвищення прозорості роботи ДФС, зменшення тиску на бізнес і перетворення відомства на сервісну організацію.

При цьому, як зазначили у Мінфіні, структура проекту з впровадження реформи ДФС має три рівні:«Загальні цілі затверджуватиме Наглядова рада у складі Мінфіну США, Уряд Канади, Мінфін Німеччини, представники ЄС, МВФ і Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)», - зазначається у повідомленні.

На другому рівні, за інформаціє міністерства, Комітет управління у складі керівництва Мінфіну та ДФС визначатиме пріоритети та завдання та координуватиме роботу Групи впровадження реформи, а також Група впровадження реформи працюватиме над практичним впровадженням змін за різними напрямками, серед яких аудит, сервісна служба, дотримання законодавства, налагодження внутрішніх процесів в ДФС та інші.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: