МВФ: в Україні сповільнилися реформи

МВФ: в Україні сповільнилися реформи
Міжнародний валютний фонд

В останні декілька років прогрес України сповільнився, заявили в МВФ

Україна у 2014-2015 роках досягла значного прогресу в реалізації реформ, однак тепер реформи сповільнилися.

Про це заявив заступник директора департаменту бюджетної політики фонду Абдел Сенхаджі під час щорічних весняних зборів Міжнародного валютного фонду і Світового банку в середу, 18 квітня.

«На жаль, в останні декілька років прогрес України сповільнився. І фонд знаходиться в переговорах з українською владою з приводу дотримання умов програми МВФ для України», - уточнив він.

Пріоритети, які є ключовими для перегляду програми, залишаються незмінними, підкреслив Сенхаджі. Йдеться, у першу чергу, про антикорупційну реформу: зокрема, про створення Антикорупційного суду, використання автоматичної деполітизованої формули для визначення ціни газу для населення.

«Ми сподіваємося, що реалізації цих положень програми вдасться домогтися, і ми разом з Україною благополучно почнемо перегляд програми», - заявив чиновник МВФ.

Напередодні МВФ погіршив економічні прогнози для України. Зокрема, прогноз середньорічної інфляції у 2018 році погіршено із 7% до 11%.

Нагадаємо, міністр фінансів України сподівається, що новий транш МВФ буде у травні.

Раніше в НБУ заявляли, що в разі успішного виконання антикорупційної реформи МВФ може надати новий транш на початку третього кварталу 2018 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: