Нацбанк чекає на транш МВФ у третьому кварталі

Нацбанк чекає на транш МВФ у третьому кварталі

Точних домовленостей про надання траншу ще немає, але Нацбанк прогнозує його отримання

Національний банк України чекає на залучення у 2018 році $2 млрд від Міжнародного валютного фонду і прогнозує надходження чергового кредитного траншу на початку третього кварталу. Про це заявив заступник голови центробанку Дмитро Сологуб на монетарному брифінгу, повідомляє видання Інтерфакс-Україна.

«Що стосується чергового кредитного траншу, ми вважаємо, що це буде можливо в третьому кварталі - на початку третього кварталу. Але це, скоріше, технічний розрахунок з точки зору ходу переговорів і отримання згод на технічному рівні», - розповів Сологуб.

Він відзначив, що НБУ наразі не має будь-якої конкретної інформації про дату чергового візиту місії МВФ до Києва. При цьому українська делегація планує бути присутньою на щорічних весняних зборах МВФ та Світового банку.

«В кінці наступного тижня пройдуть традиційні весняні зустрічі МВФ, де буде присутня українська делегація. Це не тільки переговори з місією (МВФ, - ред.), щоб обговорити програму (EFF, - ред.), це також і зустрічі з іншими міжнародними організаціями», - уточнив він.

Нагадаємо, 25 січня міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Україна планує до травня 2018 року виконати всі зобов'язання в рамках програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду, що дозволить їй отримати черговий транш кредиту.

Як відомо, Україна 1 грудня перерахувала МВФ останній платіж в 2017 році на 169 млн доларів, всього за рік виплачено 1,268 млрд доларів. При цьому Україна отримала протягом року від МВФ один транш на 1 млрд доларів.

Також, у МВФ назвали умови завершення четвертого перегляду програми фінансування МВФ для України та виділення траншу кредиту.

Крім того, Данилюк повідомив, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду в рамках програми співпраці з Україною складе близько 1,9 млрд доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: