МВС: затриманий генерал Шайтанов готував замах на Авакова

МВС: затриманий генерал Шайтанов готував замах на Авакова
Генерала СБУ Валерія Шайтанова було затримано 14 квітня за здійснення розвідувальної й терористичної діяльності в інтересах ФСБ Росії

Генерал-майор СБУ Шайтанов, окрім замаху на Адама Осмаєва начебто працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ

Затриманий контррозвідкою СБУ за підозрою в держзраді генерал-майор Валерій Шайтанов готував замах на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Я сьогодні вранці говорив з міністром внутрішніх справ. Він сказав, що так, дійсно, Служба безпеки і її оперативні канали передавали нам, що генерал-майор Шайтанов, окрім замаху на Адама Осмаєва працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ», - сказав Геращенко.

При цьому Геращенко додав, що це був би вже не перший замах на Авакова.

«Я дякую співробітникам СБУ за ефективну роботу і затримання небезпечного державного злочинця і шпигуна», - додав він.

Говорячи про те, що йому відомо про спецоперацію по затриманню Шайтанова, Геращенко сказав: «Те, що мені відомо: генерал Шайтанов контактував із співробітниками ФСБ, виїжджав для цього в закордонні відрядження, але наші європейські і американські колеги контролюють ситуацію з російськими агентами, - вони передали інформацію СБУ про те, що генерал має дивні зв'язки і контакти з російськими розвідниками».

Після цього, за словами Геращенка, Шайтанов «був узятий в глибоку розробку і виведений на чисту воду».

Нагадаємо, генерал СБУ Валерій Шайтанов був викритий контррозвідкою та затриманий 14 квітня 2020 року за здійснення розвідувальної й терористичної діяльності в інтересах ФСБ РФ на шкоду державній безпеці України.

15 квітня Шевченківським районним судом Києва Шайтановуу обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України.

16 квітня контррозвідники СБУ затримали у Києві фігуранта справи генерала Шайтанова, колишнього співробітника Центру спецоперацій «А» СБУ, який також підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: