МЗС КНР виступило із низкою заяв напередодні азійського турне Трампа

МЗС КНР виступило із низкою заяв напередодні азійського турне Трампа

Пекін проти конфлікту на Корейському півострові і не вважає проблематику Південно-Китайського моря пунктом порядку денного відносин

Заступник міністра закордонних справ КНР Чжен Зегуан зробив низку заяв, які стосуються китайсько-американських відносин напередодні азійського турне президента США. Про це повідомляє Reuters.

Так, за словами заступника міністра закордонних справ, Пекін зробив все від нього залежне для вирішення протиріч навколо КНДР. При цьому КНР, за словами Чжена Зегуана, категорично проти конфлікту на Корейському півострові, оскільки вважає, що використання сили не є правильним способом для вирішення протиріч. Китайський дипломат також підтвердив, що проблематика КНДР буде важливими пунктом переговорів між Си Цзиньпіном і Дональдом Трампом.

Із іншого боку Чжен Зегуан заявив про те, що питання територіальних суперечок не є предметом порядку денного відносин між США і КНР. Пекін очікує, що Вашингтон зробить позитивний внесок у цьому питанні замість того, щоб створювати проблеми.

Щодо питань двосторонньої торгівлі китайський дипломат висловив впевненість, що США і КНР продовжуватимуть політику відкриття ринків один для одного.

Азійське турне Дональда Трампа починається сьогодні, 3 листопада, і триватиме до 14 листопада. У рамках цього турне президент США відвідає Японію, Південну Корею, КНР, В’єтнам і Філіппіни. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: