МЗС РФ попередило росіян за кордоном про «помсту» за Сирію

МЗС РФ попередило росіян за кордоном про «помсту» за Сирію

Низка організацій, у тому числі ісламських, закликали провести в п'ятницю «всесвітній день гніву і протесту» проти бойових дій в Алеппо

Міністерство закордонних справ Росії рекомендувало своїм громадянам, які перебувають за кордоном, у п’ятницю, 30 вересня, проявляти пильність через можливу «помсту» з боку ісламістів через бомбардування Алеппо в Сирії. Про це йдеться в заяві російського дипломатичного відомства.
За даними відомства, «низка організацій, у тому числі ісламських», закликали провести в п'ятницю «всесвітній день гніву і протесту» проти бойових дій в Алеппо. У російському зовнішньополітичному відомстві не виключають нападів екстремістів і просять росіян утримуватися від відвідин місць, де «гнів і протест можуть бути звернені проти їхньої людської гідності і безпеки».

Раніше із закликом до мусульманських проповідників провести «день гніву» і присвятити проповіді 30 вересня висловленню солідарності з Алеппо виступила організація «Міжнародний союз мусульманських вчених», базована в Катарі.

Бойові дії в Алеппо поновилися 19 вересня після зриву перемир'я, яке було погоджено США і Росією. Сирійські урядові війська за підтримки Росії почали масовані бомбардування східних кварталів міста, які контролює опозиція. За попередніми даними, за тиждень в результаті обстрілів і бомбардувань загинуло щонайменше 250 людей, сотні були поранені.
Вашингтон заявив, що перебуває «на межі» припинення співпраці з Росією щодо Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: