МЗС України вимагає від РФ припинити судовий фарс у справі Карпюка-Клиха

МЗС України вимагає від РФ припинити судовий фарс у справі Карпюка-Клиха
WWW.MFA.GOV.UA

Вердикт чеченського суду ще раз підтвердив політичний характер справи проти українських громадян

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест з приводу продовження російською судовою владою системного переслідування українських політичних в’язнів в Росії. Черговим кроком у цьому напрямку стало винесення колегією присяжних обвинувального вердикту у справі громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, які незаконно утримуються на території Російської Федерації, йдеться в коментарі МЗС.

«Сьогоднішнє неправомірне рішення було винесене після тривалого судового фарсу у справі українців та базувалося на безпідставних та сфабрикованих матеріалах слідства, які були отримані, в тому числі, внаслідок застосування до українців тортур та психологічного тиску. Цей вердикт ще раз підтвердив політичний характер справи проти українських громадян», - зазначається в коментарі.

На переконання МЗС, на виправдувальний вердикт було марно сподіватися, оскільки його було прийнято під зовнішнім тиском з боку сторони обвинувачення, до уваги не бралися жодні беззаперечні докази непричетності українців до інкримінованих їм злочинів.

«МЗС України вимагає від російської сторони ще до вироку суду у справі українських політичних в’язнів припинити цей судовий фарс та забезпечити звільнення і безпечне негайне повернення Миколи Карпюка та Станіслава Клиха в Україну», - заявляє відомство.

Нагадаємо, сьогодні суд визнав Карпюка та Клиха винними у злочинах під час Чеченської війни. Крім того, чеченський суд продовжив українцям терміни перебування під вартою до 27 серпня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: