МЗС висловило протест Росії через збільшення терміну ув’язнення Зейтуллаєву

МЗС висловило протест Росії через збільшення терміну ув’язнення Зейтуллаєву
Руслан Зейтуллаєв

МЗС вимагає від російської сторони «негайно припинити переслідування мирних громадян України»

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Верховного суду РФ збільшити до 15 років термін ув’язнення громадянина України Руслана Зейтуллаєва.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті МЗС.

«Влаштоване російською стороною судилище над Русланом Зейтуллаєвим є яскравим прикладом застосування окупаційною владою репресій проти кримськотатарського народу та порушення основоположних прав людини і свобод», - йдеться у заяві відомства.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони негайно припинити переслідування мирних громадян України, а також виконувати наказ Міжнародного суду ООН стосовно припинення протиправних дій щодо представників кримськотатарського народу.

«Закликаємо світове співтовариство засудити антигуманну і протиправну діяльність судових органів Російської Федерації та посилити політико-дипломатичний тиск на державу-агресора з метою звільнення всіх громадян України, які незаконно утримуються в Росії та на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим», - резюмували в МЗС.

Нагадаємо,  у четвер Верховний суд Росії суд розглянув апеляцію громадянина України Руслана Зейтуллаєва і залишив його за ґратами, збільшивши термін ув'язнення із 12 років до 15.

Наприкінці квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому Криму осередку «Хізб ут-Тахрір».

Раніше Зейтуллаєв 23 дні голодував на знак протесту проти кримінальної справи.

У  травні Зейтуллаєв знову оголосив голодування у СІЗО російського Ростова-на-Дону.

26 травня він припинив своє друге голодування через бажання тримати піст у священний для мусульман місяць Рамадан. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: