МЗС звільнило працівницю посольства у Словаччині, яка засвітилась у скандалі з контрабандою цигарок

МЗС звільнило працівницю посольства у Словаччині, яка засвітилась у скандалі з контрабандою цигарок

Оксана Ліщишин звільнена з формулюванням «за порушення присяги»

Перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин звільнена з дипломатичної служби.

Про це повідомив заступник глави МЗС Вадим Пристайко.

«Вона звільнена з формулюванням «за порушення присяги». Це пов’язане саме з епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування», – розповів він.

Відзначимо, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження «за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)».

За словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням.

«На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновку правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура та суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин», – додав Пристайко.

Нагадаємо, що під виглядом дипломатичного вантажу представники посольства України намагалися вивезти з країни майже 60 тис. пачок цигарок, вартістю понад 620 тис. грн.
Пізніше стало відомо, що на українсько-угорському кордоні затримали члена родини, а не дипломата з незаконною партією з майже 60 тис. цигарок.
Зазначимо, що МЗС здійснювало службове розслідування щодо працівниці посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин, чоловіка якої затримали з контрабандою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: