На аукціон виставлені автівки, заарештовані у «справі Клименка»

На аукціон виставлені автівки, заарештовані у «справі Клименка»

Автомобілі, заарештовані на підставі судових рішень, були передані до управління Нацагентства з ініціативи Головної військової прокуратури

П'ять легкових автомобілів орієнтовною вартістю близько 7 млн грн, заарештовані у рамках розслідування «справи Клименка», передані Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами держпідприємству «СЕТАМ» для продажу на аукціоні.

Як передає «Інтерфакс-Україна», у п'ятницю на території ДП «СЕТАМ» п'ять автомобілів представницького класу, готових до аукціону, продемонстрували журналістам.

Глава Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, Антон Янчук розповів, що це перше передання активів, заарештованих у кримінальних провадженнях, для реалізації.

Він зазначив, що автомобілі, заарештовані на підставі судових рішень, були передані до управління Нацагентства з ініціативи Головної військової прокуратури.

Янчук пояснив, що якщо заарештовані активи підлягають реалізації, то вони передаються реалізатору, а після реалізації отримані кошти надходять на депозитний рахунок Нацагентства, на якому вони зберігаються до завершення розслідування кримінального провадження.

«Якщо власника (активів) буде визнано винним в скоєнні злочину або в рамках кримінального провадження буде доведено, що ці активи є похідними від злочину, тоді кошти, отримані від їх реалізації, підлягають конфіскації і будуть перераховані до держбюджету. Якщо власник буде визнаний невинним у вчиненні злочину або буде доведено, що ці активи не є похідними від злочину, то всі отримані від реалізації кошти плюс нараховані відсотки отримає власник», - пояснив глава Нацагентства.

Така процедура, за його словами, передбачена для збереження вартості автомобілів як активів, які швидко втрачають свою цінність. «Це одночасно і в інтересах держави на випадок конфіскації, і в інтересах власника у разі, якщо його буде визнано невинним у скоєнні злочину», - сказав Янчук.

«Загалом Нацагентству передано 22 транспортних засоби (конфіскованих у рамках розслідування «справи Клименка». – Ред.), тут ми бачимо ті транспортні засоби, які вже юридично та організаційно готові для передання на реалізацію», - зазначив він.

Генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишнів, відповідаючи на запитання журналістів про те, хто може стати покупцем цих легкових автомобілів, сказав: «Це можуть бути як звичайні українці, які хочуть купити автомобіль, так і професійні покупці ... які постійно торгуються і викуповують автомобілі з метою їх подальшого перепродажу».

Представлені п'ять автомобілів, за його словами, будуть на торгах 20 листопада цього року.

Розповідаючи про вартість цих автомобілів, керівник «СЕТАМ» уточнив, що вона орієнтовно становить близько 7 млн грн. «Ці активи вже перебувають у системі, ви можете знайти щодо них інформацію ... BMW Alpina - понад 2,3 млн грн, BMW X6 - 2,2 млн грн, Mercedes GLE - понад 1,3 млн грн та два автомобілі Toyota Camry - близько 0,5 млн грн кожен», - додав Вішнев.

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура 6 жовтня передала в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, заарештоване майно екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка на загальну суму понад 900 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: