На Черкащині отрутохімікати зберігаються просто неба

На Черкащині отрутохімікати зберігаються просто неба

Пошкодженими ємностями з отрутою завалені близько 400 квадратних метрів

Майже 60 вантажівок із каністрами з-під отрутохімікатів зберігаються просто неба за 200 метрів від хат у Городищі, що на Черкащині. Про це повідомляє «5 канал».

Пластикові пляшки відкорковані, подекуди тріснуті. З них витікають залишки хімічних речовин, що поволі просочується в ґрунт. За 500 метрів від звалища хімікатів знаходиться центральний водозабір.  Місцеві жителі вже поскаржилися місцевій владі. Їм відповіли, що пластик зберігається на приватній території і звернулися до правоохоронців та до обласної екоінспеції.

Природоохоронці встановили, що пластиковими пошкодженими ємностями завалені близько 400 квадратних метрів складської території. Господар складського приміщення запевнив журналістів, що здав його в оренду.

«Орендарі попросили тимчасово скласти каністри на цій території. Так, їх дуже багато, але вони обіцяють вивезти їх упродовж жовтня-листопада», – поінформував власник складу Володимир Зінченко.

Прокуратура готова відкрити кримінальне провадження одразу після того, як екоінспекція надасть висновки забруднення довкілля. Тим часом у Городищі люди з острахом чекають на дощі та зливи. Побоюються, що з водою небезпечні відходи з ємностей можуть потрапити до колодязів та міського водозабору.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: